Skip to main content

رژیم سهم تاریخی ایران در خزر را به پوتین می‌بخشد؛ حیات خود و بقای رهبرش را در وابستگی به روسیه ‌می‌داند

رژیم سهم تاریخی ایران در خزر را به پوتین می‌بخشد؛ حیات خود و بقای رهبرش را در وابستگی به روسیه ‌می‌داند
posted onAugust 5, 2019
nocomment

در میانه اوج‌گیری دوباره نگرانی به حق ایرانیان از حاتم‌بخشی رژیم تهران، که کماکان حیات و بقای خود و رهبرش را در تامین خواسته‌های دیکته شده ولادیمیر پوتین رهبر روسیه (تزار قرن بیست و یکم کرملین) می‌داند، عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یکشنبه سیزدهم مرداد/ چهارم اوت در تهران ادعا کرده و گفت «بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های روزهای اخیر در باره رژیم حقوقی دریای خزر نادرست است و تحول تازه‌ای در این زمینه رخ نداده است».

به گزارش ایرنا، عباس موسوی افزود، «حضور روزهای اخیر جواد ظریف وزیر خارجه در مجلس، در ارتباط با مسائل سال گذشته در باره رژیم حقوقی دریای خزر بوده است ولی از سال گذشته هنوز موافقت‌نامه پنج‌جانبه در مورد حد و مرزهای این دریا (برای پنج کشور همجوار خزر) تدوین نشده تا لایحه دولتی برای تصویب نهایی آن به مجلس ارائه شود».

اظهارات عباس موسوی بعد از آن است که شاهزاده رضا پهلوی شنبه دوازدهم مرداد در بیانیه‌ای صدای اعتراض و نگرانی ایرانیان را بازتاب داد و در بیانیه‌ای، نوشت «جای تعجب نیست مجلسی که باید متشکل از نمایندگان واقعی مردم باشد، به دلیل ماهیت فرمایشی و غیرآزاد انتخابات در جمهوری اسلامی، به جای دفاع از حقوق مردم، در برابر فاجعه‌ی بزرگ واگذاری خزر (کاسپین) سکوت کرده است».

شاهزاده رضا پهلوی در این بیانیه  به ایرانیان توصیه کرد که «بجاست که برای حفاظت و حراست از آب و خاک و منافع ملی به پا خاسته و مصمم و یک‌صدا، نشستگان بر کرسی نمایندگی مجلس را وادار به دفاع از حقوق خود کنند و از تکرار و تداوم حوادث شوم تاریخی جلوگیری نمایند».

امیر طاهری روزنامه‌نگار ارشد امور بین‎‌المللی و پیشکسوت‌ترین روزنامه‌نگار ایرانی فعال در جهان، در روزهای اخیر افشاگری بسیاری در زمینه این فاجعه احتمالی کرده است.

گفتنی است که روس‌های طرفدار پوتین اذعان کرده‌اند که رژیم ایران چنان در مذاکرات سال‌های اخیر بر سر دریای خزر انفعال نشان داد که حتی باعث شگفتی روس‌ها شد.

سخنان تکان‌دهنده سال گذشته رجب صفراف کارشناس روس که فارسی را به خوبی سخن می‌گوید و در زمره مهمانان بسیاری از برنامه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز هست، هنوز در خاطره‌هاست که مرداد سال گذشته در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی فارسی، به عنوان کسی که در مذاکرات حضور داشته، گفت «ایران خود درخواست تقسیم دریای خزر را به نشست "اوکتائو" (در قزاقستان) آورد...نمایندگان کشورهای قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان و آذربایجان نمی‌دانستند از خوشحالی چکار کنند. اصلا کسی این انتظار را نداشت؛ روسیه آماده بود که سهم خوبی به ایران بدهد اما خودشان یک‌باره پیشنهاد آوردند که هر یک از پنج کشور ساحلی خزر سهم برابر داشته باشند...اما بعد از بررسی‌ها هم مشخص شد که مرزهای کشورها با سهم بیست درصدی برهم می‌خورد و اگر بخواهیم مرزها را به رسمیت بشناسیم سهم ایران سیزده درصد می‌شود...».

سهم ایران در دریای خزر 50 درصد بوده اما انفعال رژیم ضد ایرانی کنونی باعث شده که حال چشم امید ببندد تا شاید روسیه و دیگر کشورهای همجوار خزر سهم سیزده درصدی ایران را نیز بپذیرند (چون سهم 11 درصدی نیز مطرح شده است) و یا در بهترین حالت سهم 20 درصدی را بدست آورد.

رژیم ملایان در راستای سیاست کینه‌جویانه ضد آمریکایی، همچنان به دامان روسیه خزیده و با بخشیدن سهم تاریخی ایران زمین به روسیه از دریای خزر، در آستانه ارتکاب یکی از ننگین‌ترین عملکردهای حاکمان تاریخ ایران است.

ملت ایران اگر نان و آب و آزادی ندارد، دست‌کم نباید این جنایت تاریخی را به این حاکمانِ مفعول‌تر از سران سیه‌روی قاجار ببخشد. امروز زمان طنین اعتراض است تا فردا سیه‌روی آیندگان خود نباشیم.