Skip to main content

سرکوب در کوردستان

posted onSeptember 14, 2025
nocomment

آواتودی مطلع شده که نیروهای  سازمان اطلاعات جمهوری اسلامی  طی یک هفته اخیر حداقل شش نوجوان کورد را در شهر کامیاران از توابع استان سنندج، بازداشت کرده‌اند.

به گفته منابع مطلع، این بازداشت‌ها بدون ارائه حکم قضایی و همراه با ایجاد فضای رعب و وحشت صورت گرفته و اسامی برخی از بازداشت‌شدگان شامل پَیام حسینی، هَوراز زمانی، بَیهروز رشیدی، اِحسان صبوری و کاوان صبوری است.

تاکنون هیچ‌گونه اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات مطرح‌شده یا محل نگهداری این کودکان در دسترس نیست.

همچنین گزارش‌ها حاکی است که بامداد ۱۷ شهریور نیروهای امنیتی به منزل سوران مظفری، یکی از دانش‌آموزان مبتلا به بیماری دیابت یورش برده و او را نیز بازداشت کرده‌اند.

وضعیت جسمانی این نوجوان به دلیل وابستگی روزانه به تزریق انسولین، نگرانی‌های جدی را در میان خانواده و فعالان حقوق بشری برانگیخته است.

ناظران تأکید می‌کنند که بازداشت خودسرانه کودکان، آن هم بدون دسترسی به دارو و مراقبت‌های درمانی ضروری، مصداق بارز نقض حقوق کودک و رفتاری غیرانسانی از سوی حکومت ایران به شمار می‌رود.