Skip to main content

Sedat Peker’in gündeme getirdiği Halil Falyalı öldürüldü

Sedat Peker’in gündeme getirdiği Halil Falyalı öldürüldü
Sedat Peker’in gündeme getirdiği Halil Falyalı öldürüldü
posted onFebruary 9, 2022
nocomment

Devlet bağlantılı organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen Kuzey Kıbrıslı kumarhaneci Halil Falyalı, Girne’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Kuzey Kıbrıs basınında yer alan haberlere göre, bir otelden evine gitmek için yola çıkan Falyalı’nın içinde bulunduğu otomobil evinin yakınlarında ağır silahlarla yaylım ateşine tutuldu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, ağır yaralanan Halil Falyalı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Saldırı anında Falyalı’nın arkasındaki araçta eşi ve çocukları bulunuyordu.  Falyalı’nın ailesinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Halil Falyalı, son olarak devlet bağlantılı organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Peker, Falyalı’nın Kuzey Kıbrıs’taki uyuşturucu ve yasa dışı bahisten elde edilen paranın merkezinde bir isim olduğunu söylemişti.

Falyalı’ya suikast hakkında gazeteci Erk Acarer’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Acarer Twitter hesabından, “Sedat Peker’in anlatımlarında ismi geçen bürokrasi ve AKP ile bağları olan tüm şaibeli isimler öldürülmeye başladı. Önce FETÖ borsasında ismi geçen İzmir AKP İl Başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş, sonra Almanya Osmanlı Ocakları’ndan Taner Ay ve şimdi Halil Falyalı. Acaba neden? Falyalı’ya ilişkin son bilgiler. Aracında zırh yok muydu, sorusuna cevap: 2 araç ile evinden çıktı. Kendi Escalade aracındaydı. Arkadaki zırhlı araç ailesini taşıyordu. Falyalı otomatik silahla tarandı. Vücudundan 7 kurşun çıktı!” yorumunda bulundu.