Skip to main content

Hulusi Akar: PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu ABD’ye kabul ettiremiyoruz 

Hulusi Akar: PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu ABD’ye kabul ettiremiyoruz 
posted onJanuary 1, 2022
nocomment


Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “PKK ve YPG’nin aynı örgüt olduğunu açık ve net şekilde teröristlerin elebaşı söylüyor. Bunu ABD’li dost ve müttefiklerimize kabul ettiremiyoruz” dedi. 
 
Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye Türk-Amerikan ilişkileri ve Suriye hakkında değerlendirmelerde bulunan Akar, ABD’nin YPG’yi PKK’den ayrı bir örgüt olarak görmeye devam ettiğini söyledi. 
 
Akar, “PKK ve YPG’nin aynı örgüt olduğunu açık ve net şekilde teröristlerin elebaşı söylüyor. Bunu ABD’li dost ve müttefiklerimize kabul ettiremiyoruz. Onlarla konuşuyorlar, görüşüyorlar. Bu müttefiklik ruhuna, işbirliğine orta ve uzun vade işlere olumsuz etki eden bir konu” dedi. 
 
Rusya ve ABD’nin YPG ile ilgili verdikleri sözleri tutmadıklarını belirten Akar, “Barış Pınarı’nda ABD’liler ve Ruslar söz verdi. PKK/YPG boşaltacak. Söz vermelerine rağmen boşaltmadılar. Bu nedenle mücadele devam ediyor, tacizler de devam ediyor” ifadesini kullandı. 
 
Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdikleri askeri operasyonalar ile Irak sınırından Akdeniz’e kadar oluşacak Kürt koridorunu engellediklerini kaydeden Akar, Şengal ile ilgili bir soruya da, “Sincar, teröristlerin yeni yuvalanma yeri. Kandil’den Sincar’a ve tersine terörist geçirgenliği var. Terörist nerede ise hedef orası” yanıtını verdi.