Skip to main content

Erdoğan: HDP, Akşener’i veto etmiştir

Erdoğan: HDP, Akşener’i veto etmiştir
posted onOctober 6, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi-Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “başbakanlık” açıklamasına, “HDP Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.” yanıtını verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Başbakanlığa adayım” diyen Akşener’i HDP’nin veto ettiğini söyledi.

HDP’nin CHP ile “gizli ortaklık” yaptığını ileri süren Erdoğan, “(İyi Parti'ye) CHP bir taraftan ittifakın bir türlü adı konamayan partisi HDP'yi bir yandan resmi ortağı bu partiyi idare etmek için adeta 40 takla atıyor. HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu inkarı mümkün olmayan bir gerçek. İyi Parti'nin bu gerçeğe kör sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da esasen bu trajik komik görüntüyle ilgilidir. HDP tarafı hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.” diye konuştu. 

Daha önce bir televizyon programında, seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını Başbakanlığa aday olacağını açıklayan Akşener bu talebini partisinin haftalık grup toplantısında yinelemişti.