Skip to main content

Yemen Ordusu: Pasdaranlar ile Husilerin toplantısını vurduk

Yemen Ordusu: Pasdaranlar ile Husilerin toplantısını vurduk
İran rejimine bağlı Husi milisleri ile ordu arasında savaşın sürdüğü Yemen’de Yemen ordusu, El-Cevf bölgesinde İran rejimi Pasdaran yetkilileri ile Husi yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantıyı hedef aldıklarını duyurdu.
posted onNovember 22, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Husi milisleri ile Yemen ordusu arasında savaşın sürdüğü Yemen’de çatışmalar devam ederken Yemen ordusu, İran rejimi Devrim Muhafızları (Pasdaran) üst düzey askeri yetkilileri ile Şii Husi milis güçleri askeri yetkilileri arasında gerçekleşen toplantıyı vurduğunu duyurdu.

Yemen ordusu, İran rejimi güdümündeki Husi milisleri ile İran rejimi Pasdaran yetkilileri arasında gerçekleştirilen ve savaş planlarının yapıldığı toplantıyı hedef aldığını, saldırıda birçok kişinin öldüğünü duyurdu.

Yemen Ordusu Enformasyon Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre Yemen ordu birlikleri, Cevf kentine bağlı El-Hazm ilçesinde, Husi liderleri ile İran rejimi Pasdaranlarının bazı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının yapıldığı kışlayı topçu atışıyla hedef aldı.

Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu, Husilere ait araçların yoğun güvenlik önlemleri altında yaralıları bölgeden uzaklaştırdığının görüldüğü aktarıldı.

Öte yandan bununla eş zamanlı olarak Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de aynı bölgede çeşitli mevzilere hava saldırıları düzenlediği, Husilerin kayıplar verdiği aktarıldı.

Konuyla ilgili Husiler ya da İran rejimi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler (Ensarullah Hareketi), Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.