بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

ABD’den ENKS’nin ofislerinin yakılmasına tepki

 ABD’den ENKS’nin ofislerinin yakılmasına tepki
posted onApril 25, 2022
noبۆچوون

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği, Güneybatı Kürdistan’ın (Rojava) çeşitli kentlerinde Suriye Kürt Ulusal Meclisi’nin (ENKS) ofislerine yönelik saldırıları kınadı.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “ABD, Suriye'nin kuzeydoğusundaki bazı ENKS ofislerine yapılan son saldırılardan derin endişe duymaktadır. Gözdağı ve şiddetin siyasi dilde hiçbir yeri yoktur ve tüm tarafları, ilgili herkesin yararına olan çözümler için barışçıl bir şekilde diyalog kurmaya çağırıyoruz” denildi.

Son günlerde Güneybatı Kürdistan’ın Dêrik, Kobanî, Dirbêsiyê ve Til Temir kentlerinde ENKS ve PDKS ofisleri ateşe verildi.

Saldırılar hakkında açıklama yapan ENKS, PKK’ye yakınlığı ile bilinen Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) saldırılardan sorumlu tuttu.

ABD’ye de tepki gösterilen açıklamada, "PYD'nin halkımıza karşı yürüttüğü korkutma politikası ve ENKS ile üye partilerinin ofislerinin yakılması, bize karşı güç kullanan bu örgüte destek olan koalisyon güçleri ve ABD'nin gözü önünde yaşanıyor" ifadeleri kullanıldı.