تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

آلمان قصد دارد نخستین ماهواره‌های اخلال‌گر خود را به فضا پرتاب کند

آلمان قصد دارد نخستین ماهواره‌های اخلال‌گر خود را به فضا پرتاب کند
posted onJuly 12, 2026
noتعليق

دو شبکه رادیوتلویزیونی WDR و NDR و همچنین روزنامه زوددویچه (SZ) با تکیه بر یافته‌های پژوهشی خود از تلاش ارتش این کشور برای گسترش توانمندی‌های جنگی خود به فضا خبر داده‌اند.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان که پیش از این اعلام کرده بود، کشورش باید به قدرتی فضایی تبدیل شود، اخیرا در بزرگ‌ترین نمایشگاه صنایع هوایی جهان در برلین گفت: «فضا نه تنها برای امنیت ما حیاتی است، بلکه روزبه‌روز بخش بزرگ‌تری از فضای اقتصادی ما را نیز تشکیل می‌دهد

هر کشوری که می‌خواهد یک قدرت فضایی باشد، باید بتواند ماهواره‌های خود را با سرعت بالا به مدار زمین بفرستد. بر اساس اسناد محرمانه و تحقیقات مشترک سه رسانه‌ نامبرده، وزارت دفاع آلمان اکنون می‌خواهد دقیقا همین توانمندی را به آزمایش بگذارد؛ این وزارتخانه قصد دارد در سال آینده (۲۰۲۷) نخستین ماهواره‌های خود با قابلیت‌های تهاجمی (آفندی) نظامی را به فضا پرتاب کند.

بر همین مبنا، کمیسیون دفاعی پارلمان آلمان یا بوندستاگ پیش از این پشت درهای بسته درباره این پروژه گفت‌وگو و رایزنی کرده است.

بر پایه این گزارش، آلمان با این برنامه آزمایشی که "نمایش پرتاب سریع و واکنش‌محور" نام دارد، فصل جدیدی را در حوزه فضایی خود خواهد گشود.

به این ترتیب برای نخستین بار، ماهواره‌های آلمانی قادر خواهند بود از ماهواره‌های دیگر جاسوسی کرده و حتی در کار آن‌ها اختلال ایجاد کنند.

این مأموریت قرار است از طریق حملات الکترومغناطیسی انجام شود و با استفاده از این فناوری، آلمان می‌تواند در آینده مانع از آن شود که ماهواره‌های بیگانه به شناسایی و جاسوسی از سطح زمین یا سایر اجرام فضایی بپردازند.

قرار است مرکز هوافضای آلمان (DLR) مأمور اجرای این برنامه آزمایشی شود. بر این اساس، باید دو ماهواره آلمانی با قابلیت جاسوسی و رصد سایر ماهواره‌ها و دو ماهواره با قابلیت استفاده در عملیات اخلال‌گری به فضا پرتاب و آزمایش شوند.

همچنین مطابق برنامه، قابلیت‌های اخلال‌گری این سیستم‌ها در وهله اول روی ماهواره‌های خود آلمان آزمایش خواهد شد.

زمان‌بندی این پروژه بسیار فشرده و جاه‌طلبانه است،  چرا که بر اساس این سند محرمانه، هدف از این کار "ایجاد پایه‌های لازم برای پرتاب سریع ماهواره‌ها" و در نتیجه "ورود به عرصه بهره‌برداری ماهواره‌ای برای دستیابی به آمادگی جنگیِ هدف‌گذاری‌شده در لایه فضایی تا سال ۲۰۲۹" اعلام شده است.