تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

وعده جنجالی زهران ممدانی: دستگیری نتانیاهو در نیویورک اگر شهردار شوم

posted onSeptember 14, 2025
noتعليق

زهران ممدانی، نامزد دموکرات‌ها و پیشتاز انتخابات شهرداری نیویورک، در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک‌تایمز اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، به پلیس نیویورک دستور خواهد داد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را در صورت ورود به شهر بازداشت کند.

ممدانی، نتانیاهو را «جنایتکار جنگی» توصیف کرد که مرتکب «نسل‌کشی در غزه» شده است. او تأکید کرد که حکم صادرشده از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی را به رسمیت می‌شناسد و در صورت سفر نتانیاهو به نیویورک – مثلاً برای مجمع عمومی سازمان ملل – دستور دستگیری او در فرودگاه را صادر خواهد کرد.

کارشناسان حقوقی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند که چنین اقدامی از نظر عملی تقریباً غیرممکن است؛ زیرا شهردار نیویورک اختیار صدور حکم دستگیری برای اتهامات بین‌المللی ندارد و این کار می‌تواند با قوانین فدرال ایالات متحده، از جمله روابط دیپلماتیک واشنگتن با تل‌آویو، تعارض داشته باشد.

زُهران قوّام ممدانی سیاستمدار آمریکایی است که در ۱۸ اکتبر ۱۹۹۱ در کامپالا، پایتخت اوگاندا متولد شد.

خانواده‌اش وقتی او هفت ساله بود به ایالات متحده مهاجرت کردند و زهران ممدانی تحصیلات رشد کرده خود را در آمریکا ادامه داد.