محسن المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان عراق، درخواستی را با امضای بیش از 100 نماینده به کمیتههای حقوقی، امنیتی و دفاعی پارلمان داده تا در مورد قانون پیشنهادی برای اخراج نیروهای خارجی از عراق، نشستی برگزار شود.
عصر شنبه، ٢١ بهمنماه، پارلمان عراق که از سه جناح اصلی کرد، سنی و شیعه تشکیل میشود. نشستی جنجالی را برای بررسی طرحی جهت اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، برگزار کرد. این نشست با اعمال فشار گروههای شیعه وابسته به جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
نشست مذکور بنابر پیشنهاد محسن المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان عراق و در پی ارائه درخواستی که به امضای صد نماینده وابسته به ایران رسیده بود، تشکیل شد.
بنابر گزارشات، جلسه مذکور در اوج تنش میان جناحهای سیاسی و بدون حضور کردها و سنیها و با ریاست محسن مندلاوی، رئیس موقت پارلمان عراق برگزار گردید.
سیپان عزیز، یکی از نمایندگان پارلمان عراق در این مورد میگوید این نشست "مشاورهای" بوده و به تصویب قانون مشخصی درباره اخراج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا منتهی نخواهد شد.
کارشناسان سیاسی، جمهوری اسلامی ایران را عامل و نیروی فشار اصلی برای برگزاری این نشست میدانند. پیشتر، در سال 2020 و پس از ترور قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهندس معاون حشد شعبی، پارلمان عراق در مدت کوتاهی و بدون حضور کردها و سنیها، قانون اخراج نیروهای بیگانه از عراق را تصویب کرده بود.
با این همه نیروهای سیاسی کرد به هیچ روی حامی اخراج آمریکا از عراق نیستند و آنرا خلاف منافع خود میدانند. در همین رابطه مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان طی مصاحبهای با NBC گفته بود: "ما هرگز خواستار خروج ارتش آمریکا نبودهایم".
در همین رابطه اسلامی زیباری، کارشناس امور سیاسی کردستان و عراق طی مصاحبهای اختصاصی به آواتودی گفت: " کردها به هیچ وجه به نیروهای نظامی و سیاسی امروز عراق که قدرت را قبضه کردهاند اطمیان و اعتماد ندارند. کردها نسبت به تهدیدات حشد شعبی بسیار حساسند ..... به همین خاطر ملت کرد یک ترس منطقی دارد که در خلاء حضور نیروهای آمریکایی، حشد شعبی یک جنگ تمام عیار را علیه کردستان آغاز کند".