Skip to main content

Türkiye İsveç’ten 21 kişinin iadesini istedi: Listede Ragıp Zarakolu da var 

 Türkiye İsveç’ten 21 kişinin iadesini istedi: Listede Ragıp Zarakolu da var 
posted onMay 18, 2022
nocomment

Türkiye'nin, İsveç'ten iadesini istediği 21 kişiden 8’nin PKK bağlantılı Kürt siyasetçiler, 10’unun Gülen hareketinden, geri kalanının ise Türk sol örgütlerinden kişiler olduğu bildirildi. 
 
İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmasına PKK ve Fethullah Gülen Hareketi’ne destek verdikleri iddiasıyla karşı çıkan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkeden bazı kişilerin iade edilmesini istediklerini ancak red yanıtı aldıklarını açıklamıştı.  
 
Ahval Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar, Türkiye’nin İsveç’ten iadesini istediği isimleri öğrendiğini söyledi.  
 
Baydar, “Bu listedeki yedi ya da sekiz kişi Türkiye’nin PKK ile ilintili olduğu gerekçesi ile iade edilmesi talebinde bulunduğu Kürtler. Kürt siyasetçi ve aktivistler. Yaklaşık 10 tanesi Gülen hareketi ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle iade edilmesi istenenler. Üç, dört tane de Türkiye sol hareketinden, Alevi solcu denecek isimler var” dedi. 
 
21 kişilik listedeki isimlerin güvenlik gerekçesiyle “off-the-record” verildiğini belirten Yavuz Baydar, sadece bir ismin şu an herkes tarafından öğrenildiğini belirtti. Baydar, bu ismin Belge Yayınları’nın kurucusu ve Türkiye’de tabu kabul edilen konular hakkında belge olacak kitaplar yayımlayan Ragıp Zarakolu olduğunu açıkladı.