Skip to main content

“Ey Diyanet Allah Kürtçe bilmiyor mu?”

“Ey Diyanet Allah Kürtçe bilmiyor mu?”
posted onSeptember 29, 2021
nocomment

Bitlis’teki bir camide 5 dilde ayetin yazılı olduğu tabeladan Kürtçenin silindiği ileri sürüldü. Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğu, “Ey Diyanet Allah Kürtçe bilmiyor mu?” diyerek olaya tepki gösterdi.

Bitlis’te bir camide Kur’an-ı Kerim’in İhlas Suresi’nden bir ayetin 5 dilde mealinin yer aldığı tabeladan Kürtçenin silindiği öğrenildi.

Twitter üzerinden tepkisini dile getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğu, "Ey Diyanet Allah kürtçe bilmiyor mu? Bitliste bir cami... Asılı bir tabela... Bitlis % 90'ı Kürt şehridir. Diyanet, camilerde İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusçaya rahatlıkla izin veriyor. Ama Kürtçe tabela asmak yada kürtçe hutbe vermek, Kürtçe ibadetini yapmak yasak oluyor." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bir tepki de Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık’tan geldi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kürtçeye alerjisi olduğunu belirten Karabıyık, “Diyanet Bitlis’te 90 yıldır camiye asılı olan bu tablodan Kürtçeyi çıkartmış Türkçe,İngilizce,Almanca ve Rusça duruyor Kürtçeye alerjiniz var, ben yazayım Bibêje, Ew Xuda ye û Yek e Xwedê Samed e Zarokên wî tunebûn. Ew bi xwe çênebûye. Tiştek ne wek wi û ne jî dişibiya Wî tüne.” paylaşımında bulundu.