Skip to main content

Hükümet yetkilisi: Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil

Hükümet yetkilisi: Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil
posted onMay 29, 2021
nocomment

Türk hükümetinden üst düzey bir yetkili, Sedat Peker’in evinin aranması ile ilgili ileri sürdüğü iddialara TRT’deki bir programda cevap veren Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları için, “Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve AKP milletvekili olan oğlu Tolga Ağar, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım gibi siyasetçi ve iş insanlarını hedef alan açıklamalarının, AKP içerisinde "büyük bir krize" sebep olduğu konuşuluyor.

Sedat Peker, yayımlamış olduğu videolarda, evinin arandığı sırada kızına silah doğrultulduğunu ve eşinin silah ile duvara itildiğini belirtmiş, Soylu ise katılmış olduğu bir programda, "Yok kızıma şöyle yaptılar, kızıma böyle yaptılar. Gösterin bakalım videoyu, kızına ne yapılmış. Türk polisi ne yapacağını falan iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz” demişti.

BBC Türkçe’ye konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi ise Süleyman Soylu’yu yalanladı. 

Yetkili, "Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil. O operasyonda Peker’in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor." ifadelerini kullandı.

Peker, Mehmet Ağar’ın Azeri İşadamı Palmali Holding'in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na kumpas kurup, Mansimova ait Yalıkavak Marina’yı ele geçirmekle suçlamıştı. 

Peker’in bu iddiasını doğrulayan hükümet yetkilisi, "Ağar’ın bu tarz işlerle malına mal kattığı sürekli kulağımıza çalınıyordu. Çok değerli olan o limanla ilgili iddialar doğru. Burada Aliyev’in başlattığı bir operasyonla limanın alındığı ve FETÖ iddiasının asılsız olduğu zaten dillendirilen, parti içerisinde konuşulan bir şeydi. Bu iddia doğru. Limana el koymak için yapmışlar.” dedi.