Skip to main content

Demirtaş’ın avukatı: Erdoğan da yargılanabilir

Demirtaş’ın avukatı: Erdoğan da yargılanabilir
posted onApril 19, 2021
nocomment

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Kobani Davası’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yargılanmasına yol açabileceğini söyledi.

Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 28'i tutuklu 108 ismin yargılanacağı 'Kobani Davası'nın ilk duruşması 26 Nisan'da Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Dava hakkında Zoom üzerinden basına bilgi veren avukat Mahsuni Karaman’dan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Kobani davası için miladın 6-8 Ekim olayları olmadığını, Demirtaş’ın Erdoğan’a yönelik sarf ettiği “Seni başkan yaptırmayacağız” sözü olduğunu belirten Karaman, “Olaylar 2014’de oldu. Birkaç ay sonra Dolmabahçe Mutabakatı açıklandı. Peki, neden oradan yürümedi? Çünkü bir ay sonra Demirtaş’ın ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ çıkışı vardı. Ondan sonra ipler koptu. HDP, 7 Haziran’da AKP’nin tek başına iktidar olmasını engelledi. Sonra da süreç buraya kadar geldi" dedi.

HDP’nin halka çağrı yaparak Kobani olaylarını başlatmakla suçlanmasına rağmen, HDP tweetlerinden sonra herhangi bir olayın yaşanmadığını hatırlatan Karaman, söz konusu olaylara Erdoğan’ın Gaziantep’teki 'Kobani düştü düşüyor' sözünün sebep olduğunu söyledi. 

Bu sözler nedeniyle Erdoğan’ın da yargılanabileceğine dikkat çeken Karaman şöyle konuştu:

“Erdoğan ertesi gün Gaziantep'te bir konuşma yaptı, adeta sevinircesine 'Kobani düştü düşüyor' dedi. Yarım saat sonra Varto’da ilk ölüm oldu ve peşi sıra ölümler geldi. Siyasi sorumluluk ve hukuksuz sorumluluk karıştırırsak Erdoğan da bu durumda yargılanabilir. Çözüm sürecindeki eylemler iddianamelere konulursa yarın öbür gün gelir sizi bulur."