Skip to main content

Rusya’dan misilleme:10 ABD’li diplomat sınır dışı edilecek

Rusya’dan misilleme: 10 ABD’li diplomat sınır dışı edilecek
posted onApril 16, 2021
nocomment

ABD’nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına Rusya’dan yanıt gecikmedi. 10 ABD’li diplomatın sınır dışı edileceğini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Moskova Büyükelçisi’ne ülkesine dönme tavsiyesinde bulunulduğunu bildirdi.

ABD’nin Rusya aleyhine aldığı kararlara aynı şekilde cevap vereceğini bildiren Lavrov, "Moskova, ABD'li 10 diplomatın Rusya'yı terk etmesini isteyecek. ABD'nin Rusya'daki diplomatik temsilciklerindeki çalışanların kontrolsüz kısa süreli seyahatleri uygulamasına son verilecek" dedi.

Beyaz Saray’ın tutumunu sürdürmesi durumunda, ABD’den Rusya’daki diplomat sayısını 300’e düşürmesini isteyeceklerini belirten Lavrov, ABD’nin Moskova Büyükelçisi’ne istişareler yapması için ülkesine dönmesini tavsiye ettiklerini bildirdi.

Lavrov, Rusya’nın içişlerine karışan ABD’li sivil toplum örgütleri ve kuruluşların faaliyetlerini durduracaklarını da sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Perşembe günü Biden yönetimi, 2020 ABD seçimlerine müdahale ve siber suçlar ile bağlantılı 10 Rus diplomatı sınır dışı etme, 32 özel ve tüzel kişi ve kuruma yaptırım uygulama kararı almıştı.