Skip to main content

Pentagon: ABD kendisini savunmak için ne gerekiyorsa yapacak

Pentagon: ABD kendisini savunmak için ne gerekiyorsa yapacak
posted onMarch 10, 2021
nocomment

İran destekli milislerin Irak’taki ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıları hakkında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Amerika’nın kendisini savunmak için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

ABC televizyonuna konuşan Auistin, Bağdat yönetimine Ayn el-Esed üssüne yapılan saldırının soruşturulması ve sorumluların yakalanması için çağrı yaptıklarını söyledi.

“ABD’nin İran’a karşılıklarının gerilimi arttırmayacağı yönünde olacağına dair bir mesaj verildi mi” sorusuna Austin, Tahran’ın ABD’nin aktivitelerini değerlendirebilecek kapasitededir cevabını verdi. 

Austin, “İran’ın bundan çıkarması gereken mesajın, ABD’nin askerlerini koruyacağı ve karşılıklarının ölçülü olacağıdır. Tahran’ın doğru şeyler yapmasını umuyoruz” dedi.

3 Mart’ta Bağdat’ta bulunan Ayn el-Essed üssüne 10 roket fırlatılmış, Pentagon yetkililerinin açıklamasına göre bir ABD vatandaşı roketlerden saklanmaya çalışırken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. 

Bu saldırı, ABD’nin Suriye’nin doğusundaki İran destekli milisleri hava operasyonu ile bombalamasından bir hafta geçmeden düzenlenmişti. 
Biden hava operasyonunun İran’a mesaj olduğunu söylemişti.