Skip to main content

Biden, William Burns’ü CIA Başkanlığına aday gösterdi

Biden, William Burns’ü CIA Başkanlığına aday gösterdi
ABD'de 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralacak yeni Başkan Joe Biden’ın, CIA başkanlığına William J. Burns’ü aday gösterdiği bildirildi.
posted onJanuary 11, 2021
nocomment

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden’ın, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) başkanlığına William J. Burns’ü aday gösterdiği bildirildi.

Biden'ın ekibinden yapılan açıklamada, William J. Burns'ün ABD'yi ve halkı güvende tutacak onlarca yıllık deneyime sahip örnek bir diplomat olduğu belirtildi.

Biden'ın, CIA Başkanlığına aday gösterdiği Burns'ün, kendisi gibi istihbaratın siyasetle ilgisi olmadığını düşündüğü kaydedilen açıklamada, “Büyükelçi Burns, tehditleri hudutlarımıza ulaşmadan önce önlemek ve bunlarla yüzleşmek için ihtiyacımız olan bilgi, muhakeme ve bakış açısını getirecektir” ifadesi kullanıldı.

Biden yaptığı açıklamada, "Amerikan halkı bir sonraki CIA Direktörümüz olarak onunla mışıl mışıl uyuyacak" dedi.

Onaylandığı takdirde CIA tarihinde deneyimi Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen ilk yönetici olacak 64 yaşındaki eski Rusya Büyükelçisi William Burns, ABD Dışişleri Bakanlığında 33 yıl hizmet vermişti.

William J. Burns, ABD'nin 40'ıncı devlet başkanı Ronald Reagan'dan Barack Obama yönetimlerine kadar bir çok başkan ile çalıştı.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden, 20 Ocak'ta görevi devralmadan önce birçok kritik mevkiye atayacağı aday isimleri açıklamıştı.