Skip to main content

ABD, İran rejimine bağlı Saraya el-Muhtar grubunu terör örgütü ilan etti

ABD, İran rejimine bağlı Saraya el-Muhtar grubunu terör örgütü ilan etti
ABD Dışişleri Bakanlığı, İran rejimine bağlı Bahreyn merkezli Saraya el-Muhtar milis grubunu küresel terör örgütü olarak ilan etti.
posted onDecember 17, 2020
nocomment

ABD yönetimi, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Bahreyn merkezli Saraya el-Muhtar milis grubunu küresel terör örgütü olarak ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Saraya el-Muhtar’ın Bahreyn merkezli İran rejimi destekli bir terör örgütü olduğunu söyledi.

ABD istihbarat raporlarına göre Saraya el-Muhtar örgütünün İran rejimi Devrim Muhafızları’ndan (Pasdaran) mali ve lojistik destek aldığını belirten Dışişleri Bakanı, örgütün hedefinin İran rejiminin Bahreyn’de daha fazla nüfuz sahibi olmasının önünü açmak amacıyla Bahreyn hükümetini devirmek olduğunu ifade etti.

“Bahreyn’deki ABD personeline yönelik saldırılar planladı”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Popmeo açıklamasında, örgütün Bahreyn’deki ABD personeline yönelik saldırılar planladığını ve Bahreynli yetkililere yönelik suikast için nakit ödüller teklif ettiğini kaydetti.

Pompeo ayrıca, Saraya el-Muhtar grubunun küresel terör örgütü kategorisinde sınıflandırılmasının grubun terör eylemleri gerçekleştirmek için gerekli kaynaklardan mahrum etmeyi amaçladığı belirtildi.

İran rejimine yönelik her gün yeni yaptırımlar uygulayarak ekonomisini çökertip, krizli ekonomisi sayesinde terörist faaliyetlerini önlemeyi amaçlayan ABD yönetimi bu gün, İran rejiminin petrokimya ürünlerinin ihracatını destekleyen ikisi Çin, ikisi de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli 4 uluslararası şirkete de yaptırım uygulayacağını duyurdu.