Skip to main content

Zombi makyajdan korkan Mollalar Zombi Gelin’e 10 hapis cezası verdi

Zombi makyajdan korkan Mollalar Zombi Gelin’e 10 hapis cezası verdi
Makyajlı fotoğraflarıyla kendini zombiye benzeten İranlı sosyal medya fenomeni Sahar Tabar, İran rejimi tarafından gençleri küfür, yolsuzluk ve şiddete teşvik etme, uygun olmayan yollarla gelir elde etme suçlarından 10 yıl hapse mahkum etti.
posted onDecember 12, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti, makyajla kendini zombiye benzetip sosyal medyada paylaşan İranlı sosyal medya fenomeni Sahar Tabar’ı gençleri küfür, yolsuzluk ve şiddete teşvik etme, uygun olmayan yollarla gelir elde etme suçlarından 10 yıl hapse mahkum etti.

İran rejimi yönetim erkinin dünyanın en büyük yolsuzluklarıyla suçlandığı bir süreçte rejim yargısının ‘Zombi Gelin’ olarak tanınan sosyal medya fenomeni Sahar Tabar’a yöneltilen suçlamalar arasına yolsuzluğu da eklemesi dikkat çekti.

ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie'ye benzemek için bir çok estetik operasyon geçiren İranlı sosyal medya fenomeni Tabar, sosyal medya hesabından 10 yıl hapse mahkum edildiğini duyurdu. Tabar, İran rejim mahkemesinin kendisi hakkında verdiği 10 yıllık hapis cezası kararına itiraz edeceğini söyledi.

İran’ın en tanınan sosyal medya fenomeni Sahar Tabar, daha önce İran'da 5 Ekim 2019 yılında dini değerlere hakaret, ahlaksızlığa teşvik ve kıyafet yönetmeliğine hakaret suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

iran