Skip to main content

Huzistan’da çatışma: 2 Pasdar öldü

Huzistan’da çatışma: 2 Pasdar öldü
İran’ın Huzistan eyaletinin Irak sınırındaki Deşte Azadegan ilçesinde İran rejimi Pasdaranları ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada 2 Pasdarın öldüğü, bir Pasdarın da yaralandığı bildirildi.
posted onSeptember 27, 2020
nocomment

İran’ın Huzistan eyaletinın Irak sınırına yakın Deşte Azadekan ilçesinde İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) ile silahlı bir grup arasında çatışma çıktığı bildirildi. Kaynaklar, çatışmada 2 İran rejimi Pasdarının öldüğünü, bir Pasdarın da yaralandığını aktardı.

İran rejimi resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Huzistan eyaletine bağlı Irak sınırındaki Deşte Azadegan ilçesinde devriye görevi yapan Pasdaranlara bağlı sınır muhafızları ile silahlı bir grup arasında çatışma çıktı.

Çatışmada 2 sınır muhafızının öldüğü, bir sınır muhafızının da yaralandığının belirtildiği haberde silahlı gruptan da kayıplar olduğu savunuldu.

Çatışmayla ilgili açıklamada bulunan İran rejimi Huzistan Sınır Muhafız Güçleri Komutanı Lütfali Pakbaz, rejime bağlı sınır muhafızları ekibinin Hur'ul Azim Göleti'nde sahil koruma botuyla devriye gezerken silahlı gruplarla karşılaşması ardından çatışma çıktığını söyledi. Pakbaz, 2 Pasdarın öldüğü, bir Pasdarın da yaralandığı bilgisini teyit etti.

Çoğunluğu Araplardan oluşan Huzistan’da İran rejimine karşı silahlı mücadele yürüten silahlı gruplar ile İran rejim güçleri arasında çatışmalar yaşansa da bu çatışmalar nadiren görülüyor.