Skip to main content

İran rejimi 19 aydır alıkoyduğu Kürt sanatçıyı şartlı tahliye etti

İran rejimi 19 aydır alıkoyduğu Kürt sanatçıyı şartlı tahliye etti
İran rejim yargısının 19 aydır haksız yere alıkonulan Rojhelatlı Kürt sanatçı Peyman Mirzazade’yi şartlı tahliye ettiği bildirildi.
posted onSeptember 3, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti yargısının 19 ay önce haksız yere tutuklanan Doğu Kürdistanlı (Rojhelat) Kürt sanatçı Peyman Mirzazade’yi şartlı tahliye ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw, 2019’un Şubat ayında İran rejimi İstihbarat Örgütü İtlaat’ın Urmiye şubesi mensupları tarafından yakalanıp Urmiye Merkezi Cezaevine konulan Rojhelatlı sanatçı Peyman Mirzazade’nin bugün şartlı tahliye edildiğini belirtti.

Siyasi dosyadan tutuklanan Mirzazade’ye Kürt siyasi partileri sempatizanı olmak suçlamasıyla dava açılmıştı. İran rejim yargısının, 19 ay sonra bugün gerçekleştirdiği duruşmada Peyman Mirzazade’yi şartlı tahliye ettiği aktarıldı.

Paylaşılan bilgilere göre, 2 yıl hapis ile 100 kamçı cezasına çarptırılan ve Urmiye cezaevinde tutuklu bulunan Peyman Mirzazade mahkemesi henüz sonlanmadığı için şartlı tahliye edildi.

Urmiye’nin Gengeçin köyç nüfusuna kayıtlı olan siyasi tutuklu Kürt sanatçı Mirzazade, daha önce cezaevindeki gayri insani tutum ve duruşmaya çıkarılmamasını protesto etmek için açlık grevi gerçekleştirmişti.