Skip to main content

İtlaat baskısından Erbil’e kaçan Rojhelatlı sanatçı Saman Cercisi intihar etti

İtlaat baskısından Erbil’e kaçan Rojhelatlı sanatçı Saman Cercisi intihar etti
İran rejiminin baskılarından dolayı Başûr’a kaçmak zorunda kalan Kirmaşanlı rap sanatçısı Saman Cercisi’nin Erbil’de intihar ettiği bildirildi.
posted onAugust 18, 2020
nocomment

Kürtçe rap müzik yaptığı için İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Teşkilatı İtlaat’ın yoğun baskılarına maruz kalan ve Güney Kürdistan’a (Başûr) kaçmak zorunda kalan Doğu Kürdistanlı (Rojhelat) Kürt rap sanatçısı Saman Cercisi’nin intihar ettiği bildirildi.

Kürt rap sanatçısı Saman Cercisi’nin Başûr’daki Kürdistan Bölge Yönetiminin başkentti Erbil’de intihar ettiği aktarıldı.

Erbil Polis Müdürlüğü Rojhelatlı bir kişinin Erbil’de yaşayan Rojhelatlı bir arkadaşının aracında intihar ettiğini duyurdu.

Erbil Polis Müdürlüğü Sözcüsü Hogir Aziz, 12 Ağustos günü Erbil’deki 30 Metrelik cadde üzerinde park halindeki bir araçta Rojhelatlı bir kişinin kafasına dayadığı tabanca ile intihar ettiğini söyledi. Hogir Aziz, cenazenin ailesi ve akrabalarına teslim etmek üzere bekletildiğini belirtti.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw ise intihar eden kişinin Rojhelatlı Kürt rap sanatçısı Saman Cercisi olduğunu açıkladı.

İntihar eden kişinin Kirmaşan’ın tanınan rap sanatçısı Saman Cercisi olduğunu belirten Hengaw, açıklamasında, Cercisi’nin Erbil’de tabanca ile intihar ettiğini belirtti.  

Hengaw açıklamasında, Saman Cercisi’nin İran rejimi İstihbarat Teşkilatı İtlaat’ın aşırı baskılarından dolayı yaklaşık 18 ay önce Rojhelat’ı terk ederek Başûr’daki Erbil’e yerleşmek zorunda kaldığı belirtildi.