Skip to main content

İran rejimi 1 sivili katletti 3 Kolberi yaraladı

İran rejimi 1 sivili katletti 3 Kolberi yaraladı
İran rejimi, bir yandan Kürt Kolberlere karşı saldırılarını sürdürürken diğer taraftan Kürtlere karşı gözaltı ve tutuklama furyasını sürdürüyor. Newsûd, Seqiz ve Bane’de Kolberlere saldıran İran rejim güçleri, Urmiye’de gözaltına almaya çalıştıkları Şaram Mistefapûr’u vurarak katletti.
posted onJune 7, 2020
nocomment

Türk devleti gibi İran İslam Cumhuriyeti de dış politikadaki başarısızlıkların tüm hıncını Kürt yoksullar ve devrimcilerinden alarak tatmin olmayı sürdürüyor. Bir yandan Kürt Kolberlere karşı saldırılarını sürdüren İran rejimi diğer taraftan Kürtlere karşı gözaltı ve tutuklama furyasını sürdürüyor.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü (Hengaw) İran rejimi güçlerinin Newsûd, Seqiz ve Bane’de, Kürt Kolberlere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 3 Kolberin yaralandığını duyurdu.

Hengaw, İran rejim güçlerinin Seqiz’da Kolber olduğu iddiasıyla Mihemed Rostemi isimli Kürt Kolbere şiddet uygulayarak yaraladığı, Newsûd’da Hêmin Muzaferi’yi de aynı şekilde şiddet uygulayarak yaraladığı, Bane’de ise Ali, Mearifi’yi isimli Kürt Kolberi silahla yaraladığını belirtti.

Şaram Mistefapûr, gözaltına alındığı esnada silahla vurularak katledildi

şaram

 

Öte yandan Hengaw, Rojhelat’ın Urmiye kentinde Şaram Mistefapûr isimli sivil Kürdün İran rejim güçleri tarafından gözaltına alınması sırasında silahla vurularak katledildiğini aktardı.

Hengaw, Mistefapûr’un silahla vurulduktan sonra yaralandığı, Urmiye’deki Arfiyan hasatanesine kaldırıldığı ancak kaldırıldığı hastanede rejim güçlerinin gözetimi altında tutulduğu ve ailesinin onu görmesine izin verilmediğini, daha sonra ise hayatını kaybettiğinin bildirildiğini belirtti.