Skip to main content

Rojhelat’ta çatışma: 1 Pasdar öldü 2 Kürt savaşçı şehit düştü

Rojhelat’ta çatışma: 1 Pasdar öldü 2 Kürt savaşçı şehit düştü
Rojhelat’ın Meriwan kenti sınırında Kürt güçler ile İran rejimi Pasdaranları arasında çıkan çatışmada 1 Pasdarın öldüğü 2 Kürt savaşçının ise şehit düştüğü, 2 savaşçının da yaralandığı bildirildi.
posted onMay 20, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Meriwan kenti sınırında Kürt güçler ile İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) arasında çıkan çatışmada 1 Pasdarın öldüğü 2 Kürt savaşçının ise şehit düştüğü, 2 savaşçının da yaralandığı bildirildi.

İran rejimi Pasdaranlarıyla çatışmaya giren gücün hangi Kürt hareketinin gücü olduğu henüz öğrenilemedi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın verdiği bilgiye göre dün Meriwan’a bağlı Reşedê ve Duwîse köyleri arasındaki kırsal alanda İran rejimi Pasdaranları ile Kürt güçleri arasında çatışma yaşandı.

Yerel kaynaklar, çatışmada 1 Pasdarın öldüğünü, 2 Kürt savaşçının ise şehit düştüğünü aktardı. 2 Kürt savaşçının da yaralandığı çatışma ardından İran rejimi Pasdaranlarının çatışma bölgesini havan ve katyuşa topları ile bombaladığı kaydedildi.

Hengaw, Meriwan kırsalında yaşanan çatışma ardından İran rejim güçlerinin halka yönelik baskılarını artırdığını ve bu baskılardan dolayı halkta büyük bir endişenin olduğunu da belirtti.

Öte yandan İran rejimi Pasdaranlarına bağlı Hamza Ordusu da çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada 2 Kürt savaşçının şehit düştüğü haberini doğruladı. Hamza Ordusu’ndan yapılan açıklamada çatışmaya giren savaşçıların hangi Kürt partisine bağlı olduğuna dair bilgi paylaşılmadı.

Çatışmaya ilişkin Rojhelatlı hiçbir partiden şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.