Ana içeriğe atla

ترامپ: عجلەای برای توافق با ایران نداریم

ترامپ: عجلەای برای توافق با ایران نداریم
posted onJune 2, 2026
noyorum

روز یکشنبه، ١٠ خردادماه، اکسیوس و نیویورک‌تایمز گزارش دادند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، خواستار سخت‌گیرانه‌تر شدن شروط چارچوب یک توافق احتمالی با جمهوری اسلامی شده و نسخه اصلاح‌شده را برای بررسی به تهران فرستاده است.

اکسیوس به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا و یک منبع آگاه نوشت ترامپ در نشست روز جمعه اتاق وضعیت کاخ سفید، از تیم خود خواسته چند بند از متنی را که فرستادگانش با طرف‌های ایرانی روی آن کار کرده بودند، اصلاح کنند؛ به‌ویژه بندهای مربوط به برنامه هسته‌ای و مواد هسته‌ای ایران.

بر اساس این گزارش، متن فعلی تفاهم‌نامه شامل تعهد تهران به پیگیری نکردن سلاح هسته‌ای است، اما امتیاز مشخص دیگری فراتر از آن ارائه نمی‌کند. این متن همچنین یک بازه ۶۰ روزه برای مذاکره درباره تعهدات هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های آمریکا در نظر می‌گیرد و نخستین موضوعات آن، تعیین تکلیف ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران و محدود کردن غنی‌سازی بیشتر است.

اکسیوس نوشت ترامپ خواستار اصلاح همین بخش شده است. یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت خواسته ترامپ شامل «جزئیات بیشتر درباره چگونگی دستیابی آمریکا به این مواد و زمان‌بندی آن» است. یک منبع آگاه دیگر نیز گفت ترامپ می‌خواهد برخی عبارات مربوط به بازگشایی تنگه هرمز اصلاح شود.

نیویورک‌تایمز نیز به نقل از سه مقام آگاه گزارش داد ترامپ بخش‌هایی از پیش‌نویس توافق را اصلاح کرده و نسخه سخت‌گیرانه‌تر را به تهران بازگردانده است. بر اساس بازنشر این گزارش، پیشنهادهای مربوط به توافق با مشارکت واسطه‌هایی از جمله مقام‌های پاکستان پیگیری و چکش‌کاری شده است.

این گزارش همچنین می‌گوید ترامپ از کندی پاسخ جمهوری اسلامی به پیشنهادهای آمریکا ناراضی بوده و نسبت به بخش‌هایی از توافق که می‌تواند به آزادسازی دارایی‌های ایران مربوط باشد، نگرانی داشته است.

ترامپ در روزهای اخیر بارها شروط خود را علنی کرده و گفته آمریکا خواهان آن است که تهران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند، غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تحویل دهد.

او در تازه‌ترین اظهارات خود گفت: «در ابتدا می‌گفتند ما سلاح هسته‌ای تولید نخواهیم کرد. من گفتم اگر سلاح هسته‌ای را بخرید چه؟' بنابراین اکنون متن به این شکل تغییر کرده است که ما نه سلاح هسته‌ای تولید خواهیم کرد و نه به هیچ شکلی یک سلاح هسته‌ای نظامی را خریداری خواهیم کرد».