Ana içeriğe atla

Erdoğan: Zaxo saldırısını biz yapmadık PKK yaptı

 Erdoğan: Zaxo saldırısını biz yapmadık PKK yaptı
posted onAugust 8, 2022
noyorum

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi’nin Zaxo ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu reddetti.

TRT Haber’de gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Zaxo saldırısına değindi. 

Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini ileri süren Erdoğan, “Bu, PKK/YPG-PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri. Buna biz yabancı değiliz. Tüm Amerikalılara, aynı şekilde Rusya tarafına, ‘Bakın bu durum böyle, oyuna gelmeyelim’ dedik” ifadelerini kullandı.

Zaxo saldırısı ile ilgili bazı açıklamaların Ankara-Bağdat ilişkilerini bozmayı amaçladığını kaydeden Erdoğan, “Aynı şekilde bunu Iraklı dostlarımıza da ilettik. ‘Yaptığınız açıklamalara dikkat edin. Bizim böyle bir eyleme girmemiz mümkün değil. Biz böyle bir şey yapamayız’ dedik. Dert, Irak ile Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak” şeklinde konuştu.

20 Temmuz günü Zaxo’nun Perex köyünde Arap turistlerin piknik yaptığı yer toplarla bombalanmış, saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş onlarca kişi de yaralanmıştı. 

Irak, saldırının Türkiye tarafından 155 mm’lik toplarla yapıldığını açıklayarak, Ankara’nın bütün güçlerini çekmesini istemişti.