Ana içeriğe atla

Siyasetçi Mahmut Alınak kansere yakalandı 

Siyasetçi Mahmut Alınak kansere yakalandı 
posted onNovember 23, 2021
noyorum


 Eski HEP Milletvekili siyasetçi-yazar Mahmut Alınak’ın kansere yakalandığı bildirildi. Açıklama oğlu Bişar Alınak’tan geldi. 
 
Twitter üzerinden babasının kansere yakalandığını duyuran oğlu Bişar Alınak, “Sevgili babacım. Az evvel öğrendim kanser bulaşmış baş eğmeyen bedenine…Yazmayayım dedim ama ilk aklıma gelen yine seni tutuklamak isterlerse ‘kanser hastası babamı tutuklayamazsınız’ savunması…. Sonra nicelerimiz hasta olmasına rağmen hala mahpus dedim utandım. Bunu da aşarız.” ifadesini kullandı. 
 
Mamhut Alınak, 1952 yılından Kars’ın Digor ilçesinde dünyaya geldi. 
 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Alınak, 1987’de yapılan Genel Seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Kars milletvekili oldu. 
 
1991 yılındaki Halkın Emek Partisi (HEP) ve SHP ittifağının Şırnak adayı olarak seçim kazanan Alınak, sonraki yıllarda Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı görevini yürüttü. 
 
Siyasetçi kimliğinin yanından yazar olan Alınak, “HEP, DEP ve Devlet”, “HEP, DEP ve Devlet Parlamentodan 9. Koğuşa-2”, “Şiro’nun Ateşi”, “Nazo”, “Ateşte Yıkanmak”, “Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi” gibi kitaplar kaleme aldı.