Ana içeriğe atla

Türkiye Dışişleri Bakanlığı 10 ülkenin büyükelçilerini çağırdı 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı 10 ülkenin büyükelçilerini çağırdı 
posted onOctober 19, 2021
noyorum

  
Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da olduğu 10 ülkenin Ankara’daki büyükelçileri Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.  
 
Türkiye'nin ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri tutuklu insan hakları savunucusu ve yayıncı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yaptı. 
 
ABD Ankara Büyükelçiliği, "Osman Kavala'nın Dört Yıldır Tutuklu Bulunmasına İlişkin Açıklama" başlıklı metni Twitter üzerinden, "Bugün, Osman Kavala'nın tutuklanmasının dördüncü yıl dönümü. Hakkında devam eden dava, Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürmektedir." ifadeleri ile paylaştı.  
 
Büyükelçiliğin internet sitesinde yer alan metinde, “Osman Kavala'nın tutuklanmasının üzerinden 4 yıl geçti. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması ile hukuki sürecin geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukukun üstünlüğüne ve şeffaflığa gölge düşürüyor. 
 
Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak, Osman Kavala davasının Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukuka uygun bir şekilde adil ve hızlı bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin konuyla ilgili kararlarını dikkate almaya ve onu derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz.” denildi.