Ana içeriğe atla

İran’dan Doğu Kürdistanlı partilere bir tehdit daha

İran’dan Doğu Kürdistanlı partilere bir tehdit daha
posted onOctober 6, 2021
noyorum

Doğu Kürdistanlı partileri her nerede olursa olsun hedef alacakları tehdidinde bulunan İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Doğu Kürdistanlı partilere ev sahipliği yapmamasını istedi. 

İranlı askeri yetkililerin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik son günlerde sıklaşan tehditlerine bir yenisi daha eklendi. 

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Doğu Kürdistanlı partileri gerekçe göstererek, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne tehditler savurdu.

Kürdistan Bölgesi’nin “devrim karşıtı grupların” (Doğu Kürdistanlı partiler) toplanma merkezi olmaması gerektiğini Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne birçok kez ifade ettiklerini belirten Safevi, “Her nerede olursa olsun, devrim karşıtı grupları İran sınırına yaklaştıkları durumda hedef alacağız. Destek aldıkları yerlerde de onları hedef alacağız. Bu çerçevede Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne sesleniyoruz. İran sınırlarını tehdit edecek hiçbir silahlı grup, Kürdistan Bölgesi’nin kontrolü altında olan yerlerde barınmamalıdır.” diye konuştu.

İran’ın son dönemde askeri açıdan fazlasıyla güçlendiğini ileri süren Safevi, “İran ordusunun gücü ile devrim karşıtı grupları gücü eşit değil ve onları ciddiye almıyoruz. Ordumuz o kadar güçlendi ki, büyük düşmanlarımızdan ABD bile askeri üstünlüğümüzü anladı.” dedi.