Ana içeriğe atla

Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı’na havadan saldırı

Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı’na havadan saldırı
posted onMay 22, 2021
noyorum

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan peş peşe patlama sesleri yükseldi. Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üsse maket uçaklar ile saldırı düzenlendiğini, herhangi bir zaiyatın olmadığını duyurdu.

Gece saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı’nda peş peşe meydana gelen iki şiddetli patlamanın sesi şehrin birçok noktasından duyuldu. 

Patlamaların ardından üsten silah sesleri yükselirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve zırhlı araç sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri alındı.

Patlama hakkında Twitter üzerinden açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur." dedi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir." denildi.