Ana içeriğe atla

Cemil Çiçek’ten Sedat Peker açıklaması: Savcılar gereğini yapmalı

 Cemil Çiçek’ten Sedat Peker açıklaması: Savcılar gereğini yapmalı
posted onMay 18, 2021
noyorum

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Sedat Peker’in açıklamalarının “binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır” diyerek savcıları göreve çağırdı. Çiçek, devlete olan güvenin sağlanması için iddiaların soruşturulması gerektiğinin altını çizdi.

DW Türkçe'ye konuşan Çiçek, organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in iktidarı hedef alan açıklamalarını değerlendirdi. 

Peker’in videolarını izleyen savcıların harekete geçmesi gerektiğini belirten Çiçek, “Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır. Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım.” dedi.

Devlete olan güvenin sağlanması için Peker’in açıklamalarının soruşturulmasının önemine dikkat çeken Çiçek, Bu boyuttaki iddiaları savcılar araştıracak, gerçek neyse ortaya çıkartacaktır. Suç teşkil eden bir şey varsa, evvela yargı makamlarının harekete geçmesi lazım. Bu bahseliden konular şikayete bağlı suçlar değil. Ceza hukukumuzda şikayete bağlı suçların sayısı Avrupa Birliği süreciyle alakalı olarak azaltılmıştır. Savcılar, bu iddialar hakkında haberdar oldukları an itibariyle, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatmaları gerekiyor. Basında yeteri kadar yer buldu, görmüşlerdir… Suç varsa iddianame tanzim edilir, suç yoksa takipsizlik kararı verir. İddialar doğru değilse de elbette biz gereğinin yapıldığını görür, 'yalanmış esası yokmuş' deriz. Ama yargının görevini yerine getirmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.