Ana içeriğe atla

İran rejimi Corona kurbanlarının organlarını çalıyor

İran rejimi Corona kurbanlarının organlarını çalıyor
İran rejimi Sağlık Bakanlığı bünyesinde Coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin iç organlarının ailelerinden habersiz bir şekilde alındığı ortaya çıktı.
posted onOctober 27, 2020
noyorum

İnsani değerlere karşı her türlü eylemi gerçekleştiren İran İslam Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni tip Coronavirüse (Covid-19) yakalandıktan sonra hayatını kaybeden insanların iç organlarını ailelerinden habersiz bir şekilde aldığı ortaya çıktı.

Doğu Kürdistan (Rojhelat) İnsan Hakları Ağı, bazı ailelerin, Coronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybeden aile bireylerinin cenazelerinin İran rejimi hastanelerinde kendilerinden habersiz bir şekilde kesildiği, iç organlarının alındığı ve kalan ceset parçalarının da bilmedikleri bir yere gömüldüğü gerekçesiyle kendilerine başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Ailelerin, Coronavirüse yakalandıkları gerekçesiyle hayatını kaybeden bu fertlerin cenazelerini alamadığı ancak bu fertlerinin nereye gömüldüklerinden de haberdar edilmediğinin belirtildiği açıklamada, İran rejiminin bu gayrı insani eylemleri kendi hastanelerinde, bazı doktorlar eliyle gerçekleştirdiği ifade edildi.

Ailelerden, Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden fertlerinin hastanede tedavi edildikleri için yüksek bir ücretin alındığının kaydedildiği açıklamada ailelerden izinsiz olarak alınan organların organ pazarında satılabileceği uyarısı yapıldı.

Hastaları öldürüp organlarını alıyorlar

ئامینە

 

İsveç’te yaşayan Rojhelat’ın Bokan kentinden Mensur Miradi, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda annesi Emine Qadiri’nin öldürülüp organlarının alınması olayını şu şekilde aktarıyor:

“Annem rahatsızlandıktan sonra Bokan Hastanesi’ne kaldırılıyor. 6 gün hastanede kaldıktan sonra önemli oranda iyileşiyor. İyileştikten sonra ben de kendisiyle telefonda görüştüm. Annemin durumu iyi olmasına rağmen tam iyileşmesi için hastanede kalmaya devam etmesi kararı alınıyor ancak birkaç gün sonra Hastane yönetimi aileme, annemin öldüğü haberini iletiyor. Hastane, sözde annemin cesedini getirip aileme teslim ettikten sonra annemin ölmediği ve hala yaşadığı ortaya çıkıyor. Ancak bu olaydan hemen sonra annemi tekrar alıyorlar ve ailenin onu görmesine izin vermiyorlar. Yaklaşık 7 saat sonra ise ikinci defa annemin öldüğünü bildiriyorlar ancak cenazesini görmelerine izin vermiyorlar.”

Güvenliği nedeniyle ismini açıklamayan Bane kentinden bir yurttaş, birkaç gün önce bir helikopterin hastaneye geldiğini ve içinde aldıkları insan organlarının bulunduğunu tahmin ettikleri büyük bir kasayı alarak tekrar havalandığını söyledi.

Hastane’de yatan ve iyileşen bir hasta ise hastanede kendilerine bir ilaç verildiğini, kendisinin bu ilacı kullanmadığını ancak kullanan iki kişinin birkaç saat sonra hayatını kaybettiğini aktardı. Birçok hastanın öldürülüp organlarının alındığını aktaran eski hasta, hiç kimsenin hastaneye gitmemesi gerektiğini söyledi.