Skip to main content

Ayhan Bilgen: Yeni Çözüm Süreci başlayabilir 

 Ayhan Bilgen: Yeni Çözüm Süreci başlayabilir 
 
posted onJune 25, 2022
nocomment

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AKP’nin Kürt sorununa ilişkin yeni bir Çözüm Süreci başlatabileceğini söyledi. Bilgen, Çözüm Süreci için MHP’nin ikna edilmeye çalışıldığını belirtti. 
 
Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Bilgen, son günlerde gündeme gelen yeni Çözüm Süreci tartışmaları hakkında, AKP’nin Kürt sorununa ilişkin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın dahil edilebileceği ve MHP’nin de ikna edilmeye çalışıldığı yeni bir çözüm süreci başlatabileceğini söyledi.  
 
Olası sürecin aktörü ve muhatabı olarak görülen “İmralı’nın, Kandil’in, HDP’nin farklı planları, arayışları olabileceğine” dikkat çeken Bilgen, “Partiler üstü, kişisel siyasi hesapların üzerinde bir yere oturtabilirsek birlikte çözebiliriz. Partiler bu konuya, kendi öncelikleriyle değil, ülkenin ortak yarasının tedavi edilmesi ekseninde yaklaşmalı” ifadelerini kullandı. 
 
Geçtiğimiz günlerde eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, iktidarın “Kürt sorununun çözümü için yeni bir süreç başlatabileceğini” ama bunun “PKK’nin koşulsuz olarak silahlarını bırakmasına bağlı olduğunu” söylemişti.