Skip to main content

Eski MİT’çi Mehmet Eymür: Devlet görevlileri 18 kişiyi para için öldürdü

Eski MİT’çi Mehmet Eymür: Devlet görevlileri 18 kişiyi para için öldürdü
posted onNovember 5, 2021
nocomment

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, derin devleti anlattığı bir röportajında, devlet görevlilerinin para için 18 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'na konuşan Eymür, devlet bağlantılı organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrasında, Peker’den Abdullah Çatlı’ya, Mehmet Ağar’dan Tansu Çiller ve JİTEM’e kadar pek çok soruya yanıt verdi.

Eski Emniyet Genel Müdürü ve Türkiye İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da yargılandığı faili meçhuller davasında ismi geçen 18 kişinin devlet görevlileri tarafından para için öldürüldüğünü açıklayan Eymür, "JİTEM Gerçek elbette. Veli Küçük'ü de iyi tanırım. Yanlış işlere giriştiler. JİTEM, şu bu falan filan. (18 kişiyle ilgili dava) Tarık Ümit'ten aldığım listeleri falan verdim hep. Bizde çalışan Kaşif Kozinoğlu (Ergenekon operasyonu sırasında cezaevinde ölen eski MİT mensubu) bu grupla çalışanlardan biriydi mesela. Tabii ben bu cinayetleri rapor ettim. O raporları usulüne uygun biçimde verdim. Devlet benim gözümde her şeyi yapabilir. Meşrudur. Benim için böyle. Ama işin içinde menfaat varsa… 'Bu kadar para ver yoksa seni öldüreceğim.' Bu insanlar maalesef böyle öldürüldü... Sözüm para etmedi. Ben o dönemden itibaren yazdım. Raporladım. Anlattım. Herkes espriyle rica ediyordu. "Bizi de yaz da yükselelim" diye. Ben yazdıkça Mehmet Ağar güçlendi. Ben bunları yazdım, rapor ettim. O kadar enteresan bir şey ki bu… Menfaatler önemli... (Çiller bu cinayetlerden haberdar değil miydi?) Biliyordur. Ama Mehmet Ağar kim bilir nasıl takdim ediyor? Ağar bunlara pasaport veriyor, yetki veriyor." şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un kilit isimlerinden Adil Öksüz’ün öldürülmüş olabileceğini aktaran Eymür, 15 Temmuz henüz çözülmedi tam olarak. Çok sual var. MİT'in ilgili bölümünde muhakkak bir rapor vardır geçmişte cemaatle ilgili elbette. Burada cemaati suçlamak bence esası bırakmak demek. Amerika'yı bırakmak demek. Arkasındaki güç önemli. Amerika, şunu diyecek de cemaat yapmayacak, mümkün mü? Cemaat istediği gibi davranabilir mi? Bu bağlamda bakmak lazım. Çok soru var. Mesela Adil Öksüz. Hâlâ yok ortada. Ben öldürülmüş olabileceğini de düşünüyorum. Normal değil.” dedi.

JİTEM’in kurucuları arasında olduğu belirtilen Binbaşı Cem Ersever’in Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından öldürüldüğünü açıklayan Eski MİT’çi, “Zannedersem o (Ersever) öldürdü. Yok diyordu ama. ‘Ben yapmadım’ dedi. Ama yaptığını da söylerdi genelde. Cem Ersever için yapmadığını söyledi. Ama sanıyorum o öldürdü.” ifadelerini kullandı.