Skip to main content

Erdoğan: Türkiye’de Kürt sorunu yok, çözdük, aştık, bitirdik

Erdoğan: Türkiye’de Kürt sorunu yok, çözdük, aştık, bitirdik
posted onSeptember 23, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde gündem olan Kürt sorunu tartışmaları hakkında, “Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Kürt sorunu tartışmalarına değinen Erdoğan, Türkiye’de Kürt sorunun olmadığını söyledi.

Kürt sorunu çözdüklerini ileri süren Erdoğan, "Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim." dedi.

Türkiye-ABD ilişkileri hakkında da konuşan Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin iyi olmadığını belirtti.

ABD’nin önceki başkanları ile iyi çalıştığını ancak Biden ile iyi bir başlangıç yapamadığını aktaran Erdoğan, “Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem.” ifadelerini kullandı.

Trump döneminde Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) binlerce tır silah gönderildiğini ve bu durumun Biden döneminde de devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Yine Biden terör örgütlerine silah, mühimmat, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya seyredecek değiliz. Dikkatle takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde de söylenmesi gereken neyse onu da kendilerine söyleriz.” diye konuştu.