Skip to main content

Türk ve İran rejimleri çığ altında kalan 5 Kolberi arama çalışmalarına izin vermiyor

Türk ve İran rejimleri çığ altında kalan 5 Kolberi arama çalışmalarına izin vermiyor
Kaç gündür çığ altında kaldığı açıklanan 5 Kolberin aileleri, Türk devleti ile İran rejim yetkililerinin Kolberleri aramaya çıkmalarına izin vermediğini söyledi. Mahabad Milletvekili Celal Mahmudzade ise İran hükümetine Kolberlerin bulunması için Türk hükümetiyle işbirliği yapılması çağrısında bulundu.
posted onJanuary 25, 2021
nocomment

Kuzey Kürdistan’daki (Bakur) Van’ın Başkale ilçesi ile Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Kuran Köyü arasındaki sınır bölgesinde birkaç gündür çığ altında kaldığı bildirilen 5 Kolbere hâlâ ulaşılamadı.

Çığ altında kalan Kolberlerin aileleri, Türk devleti ile İran rejiminin Kolberleri aramaya çıkmalarına izin vermediğini söyledi.

Aileler, düşen çığın altında kalan Kolber akrabalarının çıkarılmaması durumunda, kar yağışı nedeniyle izlerin kaybolabileceği uyarısında bulunarak acil bir şekilde çıkarılmaları çağrısında bulundu.

Özellikle sosyal medyada olayla ilgili tepkinin artması ardından İran rejimi Parlamentosu Kürt Parlamenteri Celal Mahmudzade, İran ve Türk hükümet yetkililerine seslenerek 5 Kürt kolberin çıkarılması  konusunda işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

İran Parlamentosu Mahabad Parlamenteri, İran rejimi İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına gönderdiği mektuplarda, Türk hükümet yetkilileri ile ilişkilenmesi ve Kürt Kolberleri arama çalışmaları için işbirliği yapılaması çağrısında bulundu.

Kürt parlamenter, çığ altında kalan Kolberlerin ailelerinin çok perişan bir durumda olduğu ve yardım beklediklerini kaydetti.