Skip to main content

İran’da mutasyona uğramış Coronavirüs tespit edildi

İran’da mutasyona uğramış Coronavirüs tespit edildi
İran’da örneği ilk defa İngiltere’de ortaya çıkan mutasyona uğramış Coronavirüs vakası tespit edildiği bildirildi. Mutasyona uğramış virüsün Avra’dan gelen bir ailede tespit edildiği belirtildi.
posted onJanuary 10, 2021
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran’da 4 kişide İngiltere’de görülen mutasyona uğrayan yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) türünün tespit edildiğini açıkladı.

İran rejimi resmi haber ajansı IRNA’ya göre Bakan Nemeki, bir Avrupa ülkesinde yaşayan ancak geçen hafta sonu İran’a gelen İranlı bir ailenin 4 üyesinde mutant Coronavirüs tespit edildiğini söyledi. Nemeki, “İngiltere’de görülen mutant virüs çoğu Avrupa ülkesine yayıldı” dedi.

İngiltere’de mutasyona uğramış Coronavirüsün tespit edilmesi ardından İran rejimi, 20 Aralık’ta İngiltere ile olan uçak uçuşlarını yasaklayarak daha sonra bu yasağı 19 Ocak’a kadar uzattı.

Said Nemeki, İran’da geliştirilmekte olan aşı ile ilgili olarak da, “İran aşısı önümüzdeki ilkbaharda büyük miktarlarda üretilecek ve herkesin kullanımına sunulacak” dedi.

“Can kaybı 57 bin 171”

Öte yandan, İran rejimi Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde 5 bin 968 kişide daha Coronavirüs tespit edildiğini ve İran ve Doğu Kürdistan (Rojhelat) genelinde toplam vaka sayısının 1 milyon 286 bine çıktığını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Sima Sadat Lari bugün yaptığı açıklamada, son 24 saatte 71 kişinin daha Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle İran ve Rojhelat genelinde toplam can kaybının 57 bin 171’e yükseldiğini belirtti.

İran rejimi, Coronavirüs ile ilgili vaka ve can kaybı rakamlarını bu şekilde verirken, alternatif sağlıkçı otoriteler ve yerel sağlık çalışanları, açıklanan sayıların gerçeği yansıtmadığını, gerçek rakamların açıklananın birkaç kat üstünde olduğunu belirtiyor.