Skip to main content

Kirmaşan’ın Şêx Sile köyünde 120 kişi zehirlendi

Kirmaşan’ın Şêx Sile köyünde 120 kişi zehirlendi
Rojhelat’ın Kirmaşan Eyaletine bağlı Şêx Sile köyü sakinlerinden 120 kişinin zehirlendiği bildirildi. Zehirlenenlerin çoğu çocuk.
posted onSeptember 8, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Kirmanşan Eyaletinin Selasi Bawecani ilçesine bağlı Şêx Sile köyünde çoğunluğu çocuk 120 kişinin zehirlendiği bildirildi.

Şimdiye kadar can kaybının yaşanmadığı toplu zehirlenme vakasının neyden kaynaklandığıyla ilgili şimdiye kadar kesin bir bilgi paylaşılmazken köylülerin, köyün içme suyuna karışan zehirli bir maddeden dolayı zehirlenmiş olabileceği iddia edildi.

Şêx Sile köyündeki toplu zehirlenme vakasıyla ilgili açıklamada bulunan Selasi Bawecani ilçesi Kaymakamı Yedullah Şukri, çoğunluğu çocuklardan oluşan 120 kişinin Ciwanro kentindeki hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Yedullah Şukri, “Şêx Sile köyünden 17 kişi dün Sahra Hastanesi'ne zehirlenme şikayetiyle gelmişti. Bugün itibarıyla bu sayı 120'ye ulaştı” dedi.

Zehirlenme vakalarındaki artışın ardından köye 11 ambulans ve sağlık ekibi gönderildiğini aktaran Şukri, zehirlenmenin köyün içme suyundan kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Kaymakam Yedullah Şukri, uzman bir ekibin köyün içme suyunu araştırmaya başladığını ve araştırmanın devam ettiğini belirtti.