تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Erdoğan ve Reisi’den Rojava’ya operasyon mesajları

 Erdoğan ve Reisi’den Rojava’ya operasyon mesajları
posted onJuly 24, 2022
noتعليق

Tahran’da Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleşen üçlü zirvede açıklamalarda bulunan Erdoğan, “terör odaklarını Suriye'den atmaya kararlıyız” dedi. Reisi ise, “askeri müdahalenin çözüm olmadığını” söyledi.

İran’ın başkenti Tahran’da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında üçlü zirve gerçekleşti. 

Suriye ile ilgili peş peşe açıklamaların yapıldığı zirvede Erdoğan, Rojava’ya yönelik askeri operasyon düzenlemekte kararlı olduklarını söyledi.

YPG’nin Türkiye sınırından 30 km güneye çekilmesi çağrısında bulunan Erdoğan “Terör örgütleriyle mücadelemiz her daim sürecek. Terör odaklarını Suriye'den atmaya kararlıyız. Bölgenin geleceğinde bölücü terör örgütlerine yer yok. Sözler yaralara derman olmuyor. PKK-YPG unsurlarının sınırımızdan en az 30 km öteye çekilmesi gerek. Zamanında yapılan mutabakatların gereğidir. Ancak bunlar hala gerçekleşmemiştir. Tel Rıfat ve Münbiç terör yatağı haline dönüşmüştür. Terör örgütünün sığındığı bu limanları temizlemenin vakti esasen çoktan gelmiştir” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise, askeri müdahalenin çözüm olmadığına vurgu yaptı.

Suriye’de yeni bir askeri müdahalenin sorunları arttıracağına dikkat çeken Reisi, “Suriye'de çözüm askeri müdahale değil tek çözüm yolu diplomasidir. Askeri müdahale sorunu artırır. Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve milli egemenliğinin korunması ile Suriyeliler arasındaki siyasi çözümün sağlanması gerektiğini vurguluyoruz” dedi.