تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Türkiye destekli gruplar Afrin’de bir sivili işkence ile katletti

Türkiye destekli gruplar Afrin’de bir sivili işkence ile katletti
posted onJune 16, 2021
noتعليق

Türkiye destekli Feyleq el Şam milisleri, Afrin’de Mihemed Hisên Misto adında bir yurttaşı kaçırdıktan sonra işkence ile katlettiler. Cenazenin aileye verilmesi için de 1 milyon Suriye lirası fidye alındığı belirtildi.

Güneybatı Kürdistan’da (Rojava), Türkiye destekli paramiliter grupların medyada sıklıkla yer alan insan hakları ihlalleri devam ediyor. Son olarak Efrin’in Şêrawa ilçesi Beyê köyü nüfusuna kayıtlı Mihemed Hisên Misto (49) adında bir yurttaşın Feyleq El Şam milisleri tarafından kaçırılarak işkence ile öldürüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Mihemed Hisên Misto ilk kaçırılışından 10 gün sonra bin ABD doları ve 5 teneke yağ karşılığında serbest bırakıldı. 15 Nisan’da Feyleq El Şam milisleri tarafından tekrar kaçırılan Misto, üç gün boyunca devam eden işkenceler sonucunda 4 Haziran’da hayatını kaybetti. 

Feyleq El Şam milisleri hayatını kaybeden Misto’nun cenazesini teslim etmek için de fidye talebinde bulundular. Misto’nun ailesi, cenazeyi ancak 1 milyon Suriye lirası karşılığında alabildi.