تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Bahreyn, terör eylemleri için Pasdarlardan emir alan şebekeye ceza yağdırdı

Bahreyn, terör eylemleri için Pasdarlardan emir alan şebekeye ceza yağdırdı
Bahreyn yargısı, İran rejimi Pasdaranlarının talimatıyla ülkede terör eylemleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan şebeke üyelerine  ceza yağdırdı. Pasdaranlara bağlı şebekeye bağlı 51 sanık geçtiğimiz yıl yakalanmıştı.
posted onNovember 3, 2020
noتعليق

Bahreyn Ağır Ceza Mahkemesi, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’ndan (Pasdaran) aldıkları emirle ‘terör örgütü kurdukları ve bu örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işledikleri’ gerekçesiyle 51 sanık hakkında 5 yıl ila ömür boyu hapis cezasına kadar değişen cezalar verdi.

Bahreyn Mahkemesi, 17 sanığa 100 bin dinar para cezası, üç sanığa ise 51 bin 400 dinar para cezası verdi. Bir sanığın ise beraatine karar verdi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturmalar neticesinde, İran rejimi Pasdaranlarının yurtdışındaki liderlerinden alınan direktiflere dayanarak, Bahreyn’de terör eylemleri gerçekleştirmek üzere oluşturulan bir grup içinde sanıkların örgütlendiği tespit edildi.

Bahreyn’de bulunan şebeke üyeleri, geçtiğimiz yıl gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulmuştu.

Soruşturmalar sonucunda, 27’si yurtdışında kaçak olmak üzere 52 sanığın İran rejimi Pasdaranlarından mali destek ve fon aldığı, kendilerine Bahreyn’de terör eylemleri düzenlemek için gerekli silah, patlayıcı madde, teçhizat ve araçların da tedarik edildiği ortaya çıktı.

Söz konusu sanıklar, ekonomik ve hayati tesisleri, güvenlik devriye bölgeleri ve İçişleri Bakanlığı ile Bahreyn Savunma Kuvvetleri karargahını hedef almak için plan yaptı. Plan doğrultusunda bazı sanıklar, Pasdaranlar ve Irak Hizbullahı kamplarında askeri eğitim görmekle görevlendirildi.

Şebeke üyelerinin ayrıca Bahreyn’deki terör gruplarına nasıl liderlik edecekleri konusunda eğitildikleri ve Bahreyn’in farklı bölgelerinde terör eylemleri gerçekleştirecek ayrı gruplar oluşturmaları için Pasdaranlar tarafından diğer teröristleri istihdam etme talimatı verildiği belirtildi.