تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Meriwan’da çatışma: Çok sayıda Pasdaran öldü

Meriwan’da çatışma: Çok sayıda Pasdaran öldü
Rojhelat’ın Meriwan vilayetinde Kürt güçler ile İran rejimi Pasdaranları arasında çıkan çatışmada çok sayıda Pasdarın öldüğü, bir o kadarının da yaralandığı bildirildi. Çatışmaya giren Kürt gücünün PJAK olduğu belirtiliyor. Bu çatışma, son bir hafta içerisinde Kürt güçler ile Pasdaranlar arasında çıkan üçüncü çatışma.
posted onJuly 22, 2020
noتعليق

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Meriwan vilayetine bağlı Serdoşi ilçesi kırsalında PKK’nin Rojhelat askeri yapılanması olan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) güçleri ile İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, dün gece Serdoşi kırsalındaki Dolebi alanında bulunan Pasdaranlara ait bir karakola yakın bir yerde meydana gelen çatışmada çok sayıda Pasdarın öldüğü bir o kadarının da yaralandığını aktardı.

Çatışma ardından bir çok ambulansın Pasdaranların ölü ve yaralılarını bölgedeki hastanelere taşıdığını bildiren kaynaklar, çatışma ardından Pasdaranlara ait topçu birliğinin çatışma alanını topa tuttuğunu da belirtti.

Yerel kaynaklar, çatışma ardından İran rejiminin bölgede interneti kestiğini de aktardı.

Dün gece de Şino kenti kırsalındaki Siyakêw dağlarında Kürt güçler ile Pasdaranlar arasında bir çatışma yaşanmıştı. Bu çatışmayla ilgili Rojhelatlı Kürt güçlerinden herhangi bir açıklama yapılmazken, bölge sakinleri, çatışan Kürt gücünün PJAK gerillaları olduğunu savundu.

Rojhelat’ta son bir hafta içerisinde, Pasdaranlar ile Kürt güçler arasında Sewlawa, Şino ve Meriwan’da olmak üzere en az üç çatışma yaşandı.

Türk ordusunun Haziran ayı ortalarında Güney Kürdistan’daki (Başûr) PKK askeri güçlerinin konuşlu bulunduğu Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal saldırılarıyla eş zamanlı olarak İran rejimi Pasdaran güçleri de Rojhelat’taki PJAK güçlerine karşı operasyonlara başlamıştı.